Унікальність заходу в тому, що він об’єднав майбутніх соціальних працівників та їх викладачів з трьох університетів👇:

  • Чорноморський національний університет ім.Петра Могили
  • Український Католицький Університет
  • Черкаський національний університет ім.Б.Хмельницького
  • Львівський державний університет безпеки життєдіяльності

Нам вдалося обговорити:
1️⃣Проблеми та виклики для соціальної роботи сьогодні в Україні та світі (я).Попри 20-ти річну працю соціальних працівників, більшість населення ще й досі мають доволі стереотипне уявлення про його роботу. Відповідно варто більше розповідати населенню про потенціал соціальної роботи.
2️⃣Соціальна робота і діджиталізація: куди рухатись🤔Пандемія однозначно вплинула і на роботу соціальних працівників. Он-лайн консультації, тренінги в Zoom -вже стали частиною професійних обов’язків.Великий інтерес і жваву дискусію викликало питання: соціальний працівник в соціальних мережах. Можливий вихід: розвиток особистого бренду та ведення інформаційної сторінки.
3️⃣Етичні виклики соціальної роботи.Які нові цінності мають формувати у майбутніх соціальних працівників в умовах ЗВО. Серед таких визначаємо: ненасильницька комунікація, толерантність та чуйність та різноманіття!Родзинкою заходу стала можливість знайомства та спілкування (хоч і онлайн) між студентами рідних ЗВО.
Така комунікація дозволяє урізноманітнити освітній процес та зав’язати професійні відносини. А ще, сподіваємось, призведе до реалізації спільних проектів.
Налагодити нові дружні відносини- одна із можливостей дистанційної освіти