Так почалася розмова зі студенткою
Минулого семестру ми організували тренінговий табір для студентів, де на 5 днів занурились в тему медіації. І цього семестру ми вирішили продовжити цю традицію. Тож студенти та викладачі кафедри взяли участь в онлайн-семінарі “Сучасні тенденції сімейної медіації “Спікерка заходу Тетяна Бовсуновська – практикуюча сімейна медіаторка!
Ловіть декілька важливих тез стосовно медіації з сім’єю👇:
✔️Сімейна медіація це не лише конфлікти чоловіка та дружини, а й інших членів родини. Оскільки це зачіпає сімейні взаємини, така медіація завжди супроводжується високим рівнем емоційної напруги.
✔️Конфлікт – це криза яка або зруйнує відносини, або дає можливість вийти на новий рівень спілкування. Як раз сімейна медіація дає можливість поговорити про майбутні стосунки, майбутні плани. Що буде після конфлікту? -ось головний орієнтир медіації.
✔️Потреби та інтереси дитини в сімейній медіації є на першому місці.
✔️Соціальні працівники єдині фахівці які мають державний стандарт надання послуги медіації затверджений на законодавчому рівні. Медіація тут доцільна в роботі з сім’ями,які опинилися в СЖО, подружжям що розлучається, прийомними сім’ями та ДБСТ. І в кожному з цих випадків є специфічні конфлікти.
✔️Діти також беруть участь в сімейній медіації десь з 4+5 років. Де можуть розповісти про своє бачення конфлікту за допомогою різних інструментів та методів (проективних методик, ігор та ін.)
Важливо розуміти 👇Сімейна медіація не панацея. Головне – це бажання сторін вирішити конфлікт та їх добровільна участь в медіації
Сімейна медіація не проводиться якщо:
❌Є домашнє насильство, особливо між жертвою та кривдником.
❌При явному дисбалансі сил сторін.
❌Сторони мають алкогольнк чи/та наркотичну залежність.
❌Присутній обман і неправдива інформація від сторін.


Приємно, що студенти та викладачі Черкаського коледжу харчових технологій та бізнесу та Черкаського обласного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді приєдналися до семінару!
Прямуємо разом до мирного вирішення конфліктів.